hoşgeldiniz

WEBSİTEME HOŞGELDİNİZ ARKADAŞLAR

2/23/2021

EKREM İMAMOĞLU

 EKREM İMAMOĞLU'NUN YAŞAMI VE KARİYERİ
Ekrem İmamoğlu

Ekrem İmamoğlu, Türk siyasetçi ve iş insanıdır. Haziran 2019'dan bu yana İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapmaktadır.

mamoğlu, 2014-2019 yılları arasında Beylikdüzü  Belediye Başkanı olarak görev yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday gösterildiği 2019 Yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilerek 17 Nisan 2019'da göreve başlasa da, Yüksek Seçim Kurulunun itirazlar sonucu İstanbul seçimlerini iptal etmesi nedeniyle 6 Mayıs 2019'da görevden alındı. 23 Haziranda Yenilenen seçimi de kazanan İmamoğlu, 27 Haziran 2019 tarihinde Mazbatasını alarak göreve başladı.

Ekrem İmamoğlu, 4 Haziran 1970'te, ticaretle uğraşan Hasan İmamoğlu ile çiftçilik yapan Hava İmamoğlu'nun oğlu olarak Trabzon'un Akçabat ilçesine bağlı Cevizli köyünde doğdu. Dört yaşındayken ailesiyle birlikte Yıldızlı köyüne taşındı.Yazları Kuran kursuna gitti ve ilkokula başlamadan önce kur'an okumayı öğrendi.Yedi yaşındayken kaybettiği dedesi, Türk Kurtuluş Savaşı gazisi Mevlüt İmamoğlu'ndan Atatürk ve Cumhuriyet sevgisi edindi.

Trabzon lisesinden Mezun olduktan sonra KKTC'de önce Doğu Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünü kazandı, akat birkaç gün sonra kaydını Girne Amerikan Üniversitesi iletişim fakültesi İşletme bölümüne aldırdı. Ailesinin 1987 yılında İstanbul’a taşınmasının ertesinde, KKTC’de iki yıl öğrenim gördükten sonra 1990 yılında İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'ne yatay geçiş yaptı ve bu bölümden 1994 yılında mezun oldu.

1995'te İstanbul Üniversitesi İnsan Kaynakları ve Yönetimi bilim dalında başladığı yüksek lisans eğitimine bir süre ara verdi ve Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde öğrenci affından yararlanarak mezun oldu.

İlkokuldayken hentbol oynayarak başladığı spora futbol ile devam etti.Trabzon Lisesi takımının kaleciliğini yaptı. Üniversite eğitimi için gittiği KKTC'de Türk Ocağı Spor Kulübü nün kalecilerinden biri oldu ve “Uçan Çuval” lakabıyla anılmaya başladı. 2002'den itibaren Trabzonspor'un yönetiminde yer aldı. Daha sonra Beylikdüzü Spor Kulübü'nde de yöneticilik yaptı. 1994’te tanıştığı Dilek Kaya ile 18 Kasım 1995 tarihinde evlenen İmamoğlu'nun Mehmet Selim (d. 1997), Semih (d. 2005) ve Beren (d. 2011) adlarında üç çocuğu vardır.

2000’li yılların başında siyasi görüş olarak CHP'ye yaklaştı. Atatürkçü düşünceleri vesilesiyle 2004 Türkiye Yerel Seçimlerinde CHP'den Beylikdüzü Belediye Başkanlığı'na aday olması için kendisine yapılan teklifi Trabzonspor’daki yöneticiliği gerekçesiyle reddeden İmamoğlu, Ekim 2008’de CHP üyesi olduktan sonra 2009 Türkiye yerel seçimlerinde Beylikdüzü belediye başkanlığı için aday adayı oldu fakat partisi tarafından aday gösterilmedi. 

16 Eylül 2009'da CHP Merkez Yürütme Kurulu tarafından CHP  Beylikdüzü İlçe Başkanlığı'na atandı;kısa sürede ilçe teşkilatını baştan yapılandırdı ve 27 Aralık 2009'da yapılan CHP Beylikdüzü İlçe Kongresi'nde seçilen ilk ilçe başkanı oldu. İmamoğlu, CHP  Beylikdüzü İlçe Başkanı olduğu dönemde partisinin ilçe halkıyla iletişimini artırmak için Dayanışma Evleri kurdu, konser ve sergi gibi kamusal etkinlikler düzenledi, halka sosyal yardımlar dağıtılmasını sağladı, kadın kolları ile gençlik kollarını genişletti ve ilçedeki okulların tadilatının yapılmasını sağladı. İmamoğlu, 18 Mart 2012'de yapılan CHP  Beylikdüzü ilçesi 2. kongresinde yeniden ilçe başkanı seçildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder